Ga naar de inhoud
Pol Infratechniek BV | Verbinders sinds 1926

Hoe het begon

95 jaar Infratechniek BV

Pol Infratechniek BV werd in 1926 als Gebroeders Pol BV opgericht in Leeuwarden door Willem en Johannes Pol. Het bedrijf begon als stratenmakersbedrijf en voerde werkzaamheden uit voor met name nutsbedrijven en het toenmalige provinciaal energiebedrijf.

Ons Verhaal

In de loop der jaren werden de werkzaamheden uitgebreid met het aanleggen van ondergrondse energie- en telecommunicatie kabels. Later werden bij gecombineerde aanleg projecten ook gas- en waterleidingen en cai-kabels aangelegd. In het recente verleden is de aanleg en montage van glasvezelkabels een belangrijk onderdeel van de bedrijfsactiviteiten geworden. Sinds jaar en dag beschikt het bedrijf daarbij over gestuurde boormachines  voor de aanleg van kabels en leidingen onder weg- en waterwegen door.

Daarnaast beschikt Pol Infratechniek BV over de technische knowhow voor het aanleggen en onderhouden van openbare verlichtingssystemen. 

Pol Infratechniek BV | Verbinders sinds 1926

Hoe het begon

Bij oprichting was het bedrijf gevestigd aan de Sweelinckstraat in Leeuwarden. Vervolgens verhuisde het naar de Dokkumertrekweg. Daar stond een loods waarin eerst ook het kantoor was gevestigd. Later zijn twee woonhuizen gebruikt als kantoor. Daarna is het bedrijf in 1997 verplaatst naar de huidige locatie aan de Siriusweg 2 op industrieterrein De Hemrik. Hier is een modern kantoor in gebruik met een aangebouwde werkplaats en een groot opslagterrein.

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de 3e generatie Pol. Het is nog steeds een echt familiebedrijf, waarbij korte communicatielijnen en een informele sfeer kenmerkend zijn. Het bedrijf heeft voor de toekomst als doel gesteld te groeien en mee te gaan met de ontwikkelingen in de vakgebieden waarin ze werkzaam is.

Pol infratechniek BV

Siriusweg 2

8938 BB Leeuwarden

E-mail: info@polinfratechniek.nl

Telefoon: 058-2848600

KvK nummer: 01010888

Copyright © 2024 Pol Infratechniek BV.
Realisatie en beheer NP Media